Svatební den

Harmonogram příprav nastíníme na zkoušce a finálně doladíme před svatbou. Obecně platí, že s nevěstou začínám 3,5 hodiny před obřadem/odjezdem na místo. Většinou jsme cca za 2,5 hodiny hotové, takže je čas na obléknutí do šatů, focení, chystání posledních drobností a vše je v klidu a bez stresu. Nervy většinou to ráno pracují i bez časového presu.

Během posledních chvilek před obřadem Vám pomohu, s čím bude potřeba. Svědkyně nemá kytku? Donesu. Tatínek zapomněl, že Vás má přijít vyzvednout? Doběhnu pro něj. Zkrátka jsem tam pro Vás a následně Vás předávám doprovodu k oltáři. V závislosti na zvolený balíček pak buďto během obřadu balím a odjíždím, nebo s Vámi zůstávám po celý den. Po obřadu poupravím na focení, během kterého asistuji (rovnám šaty, hlídám vlasy atd.) a k druhým šatům na převlečení třeba pozměníme vizáž. Vše je na domluvě.

Proč to trvá tak dlouho?

Dvě slova: výdrž a preciznost. Ať už se jedná o výraznější, nebo naopak přirozený makeup, fixace všeho chce svůj čas. Také přirozená pleť neznamená méně produktů. A takové ty „přirozené, jednoduché vlnky“ potřebují správnou techniku natáčení a chladnutí k tomu, aby vydržely krásné co nejdéle. Veškeré drobné detaily, které pak dělají perfektní celek vyžadují čas, péči a trpělivost. Buďte tedy prosím trpělivé a já slibuji, že výsledek bude stát za to.

A co maminky, svědkyně a další svatebčanky?

Pokud mají o vizáž zájem i ostatní svatebčanky (maminky, družičky, svědkyně apod.), chystám je vždy před nevěstou, a musí počítat s tím, že si možná budou muset trochu přivstat. Počet svatebčanek se pak přímo odvíjí od času obřadu. Pokud je svatebčanek na přípravu moc a nestihnu je všechny, mohu povolat nějakou šikovnou kolegyňku. Tuto skutečnost je však lepší hlásit co nejdříve, aby ty nejšikovnější již neměly plno.

Nevěstu vždy připravuji jako poslední, aby měla makeup co nejčerstvější a já si mohla zkontrolovat, že ji na obřad vysílám naprosto perfektní a spokojenou.

Doporučení a prosba závěrem

Během svatebních příprav často přicházejí pozdravit babičky, tetičky, atd. Stejně, jako když Vám přijdou družičky předat nějaké překvapení, vždy se stahuji a dávám Vám prostor si vše prožít a užít. Zvažte však, jestli nepověřit někoho, kdo k nám během příprav pustí jen konkrétní lidi. Moc veliký provoz dokáže přípravy protáhnout. I proto je důležitá časová rezerva. K tomu, aby vše fungovalo a bylo opravdu v klidu, je potřeba i Vaše spolupráce. Dostavte se prosím na líčení včas, a jakmile mi sednete do křesla, buďte se mnou a nechte se opečovávat. Věcmi, které je potřeba dodělat zaúkolujte ostatní a užijte si chvilku klidu. Odměnou Vám bude, že půjdete k oltáři natěšená, možná lehce nervózní, ale rozhodně ne vystresovaná z toho, že se do poslední chvíle nestíhalo.

Moje předchozí práce

Další fotografie naleznete na stránce Svatební portfolio nebo na mém Instagramu @beny.makeup.hair.